Saopštenje: Održan deseti sastanak Foruma o konkurenciji u Sofiji

  • Home
  • Vijesti
  • Saopštenje: Održan deseti sastanak Foruma o konkurenciji u Sofiji

Predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije prisustvovali su desetom sastanku Foruma o konkurenciji u Sofiji (Sofia Competition Forum), održanom 27. oktobra 2017.godine, u organizaciji bugarske Komisije za zaštitu konkurencije i UNCTAD-a.

Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika UNCTAD-a i predstavnici Direktorata za konkurenciju EK, tijela za zaštitu konkurencije zemalja članica EU, Rusije, Japana, akademske i pravne zajednice, kao i zaposleni u institucijama za zaštitu konkurencije iz regiona.

Na plenarnom zasijedanju, predavači iz nacionalnih tijela za zaštitu konkurencije, međunarodnih organizacija, akademske zajednice, kao i iz pravne zajednice održali su prezentacije, dok su članovi SCF-a i drugi učesnici sastanka razmijenili iskustva, poglede i izazove vezane za razmjenu informacija između konkurenata.

Predstavnici crnogorske Agencije prezentovali su odredbe nacionalnog zakonodavstva, kao i postupke Agencije u vezi sa predmetnim.

Na sastanku su predstavljeni i preliminarnii nalazi projekta SCF – “Uporedni pregled u oblasti kažnjavanja i leniency-a”, u čemu su značajno učešće imali predstavnici crnogorske Agencije.

Skip to content