Studijska posjeta Saveznom tijelu za zaštitu konkurencije Austrije

  • Home
  • Vijesti
  • Studijska posjeta Saveznom tijelu za zaštitu konkurencije Austrije

U sklopu projekta ˝Unaprijeđenje politike zaštite konkurencije u Crnoj Gori˝, u periodu od 7. do 12. oktobra 2013.godine, organizovana je studijska posjeta Saveznom tijelu za zaštitu konkurencije Austrije (BWB) u Beču. U crnogorskoj delegaciji su bili pomoćnik ministra ekonomije za unutrašnje tržište i konkurenciju, g-din Zoran Perišić i direktor Agencije za zaštitu konkurencije g-din Miodrag Vujović sa saradnicima.

U okviru programa posjete, kolege iz austrijske Agencije prezentovale su i podijelile iskustvo po pitanju slučajeve iz prakse u oblasti kartela, zloupotreba dominantnog položaja, kontrole i ocjene koncentracija i sprovođenja nenajavljenih uvida, uz aktivno učešće članova naše delegacije.

Ovom prilikom, direktor Agencije za zaštitu konkurencije Crne Gore, g-din Miodrag Vujović i generalni direktor BWB- Saveznog tijela za zaštitu konkurencije Austrije, g-din Theodor Thanner, potpisali su Memorandum o Saradnji, izražavajući spremnost za unaprijeđenje saradnje u oblasti politike i prava konkurencije

Skip to content