Saopštenje: Zaposleni Agencije za zaštitu konkurencije uspješno završili obuku iz engleskog jezika u sklopu projekta „Engleski jezik i profesionalne vještine u javnoj upravi Crne Gore”

  • Home
  • Vijesti
  • Saopštenje: Zaposleni Agencije za zaštitu konkurencije uspješno završili obuku iz engleskog jezika u sklopu projekta „Engleski jezik i profesionalne vještine u javnoj upravi Crne Gore”

Službenici Agencije za zaštitu konkurencije pohađali su i uspješno završili program obuke iz engleskog jezika organizovan u sklopu projekta Engleski jezik i profesionalne vještine u javnoj upravi Crne Gore, realizovanog od strane Ministarstva javne uprave, uz podršku Uprave za kadrove i British Council-a.

Obuci je prethodilo testiranje (APTIS test) zaposlenih, a radi identifikacije nivoa znanja engleskog jezika kada su u pitanju komponente pisanje i govor. Zaposleni koji su pokazali napredni nivo znanja stekli su mogućnost učešća u ovom intenzivnom programu obuke, koja je doprinijela poboljšanju znanja i vještina kada je u pitanju komunikacija na engleskom jeziku zaposlenih Agencije.

Cilj ovog projekta bio je da se pruži podrška razvoju potrebnih vještina za postizanje veće efikasnosti u komunikaciji sa međunarodnim akterima. Program obuka urađen je na bazi obimne analize potreba za engleskim jezikom i ključnim profesionalnim vještinama koja je sprovedena širom državne uprave, kao i na osnovu intervjua sa svim ministarstvima i određenim brojem drugih državnih organa.

Skip to content