Održan seminar na temu “Državna pomoć – mnogo buke ni oko čega”

  • Home
  • Vijesti
  • Održan seminar na temu “Državna pomoć – mnogo buke ni oko čega”

“Državna pomoć – mnogo buke ni oko čega”  bila je tema seminara koji je danas održan u Podgorici, a namijenjen je novinarima.
Seminar za novinare organizovan je u namjeri da se unaprijede postojeća i steknu  nova znanja medijskih predstavnika o pravu Evropske unije iz oblasti državnih pomoći, s obzirom da je harmonizacija u ovoj oblasti jedan od stubova pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.
Imajući u vidu da je dobra informisanost nosilaca javne riječi jedan od osnovnih preduslova kvalitetne i tačne informisanosti šire javnosti, seminar za novinare bio je prava prilika da se sazna više o pravu  koje reguliše državnu pomoć, a koje   je dio prava konkurencije. To pravo odnosi se na države članice i privredna društva u Evropskoj uniji i uspostavlja jedinstvena pravila za dodjelu pomoći na unutrašnjem tržištu.
Ekspert za državnu pomoć Mikolaj Stasiak, predstavio je osnovni cilj ovih pravila državne pomoći, čijim se poštovanjem osigurava ravnoteža između narušavanja konkurencije i pozitivnih ishoda za ekonomiju.
Seminar je održan u organizaciji Ministarstva finansija Crne Gore i projekta SAM GIZ (Jačanje upravljačkih kapaciteta u oblasti državne pomoći u Crnoj Gor (“Strengthening State Aid Management in Montenegro“) koji kofinansira Evropska Unija, a sprovodi GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH)).

Skip to content