Saopštenje povodom posjete predstavnika Ministarstva finansija Prijestonici Cetinje

  • Home
  • Vijesti
  • Saopštenje povodom posjete predstavnika Ministarstva finansija Prijestonici Cetinje

Predstavnici Odjeljenja za državnu pomoć Ministarstva finansija, zajedno sa konsultantima angažovanim na projektu “Jačanje upravljanja državnom pomoći – SAM” Daigom Lagzdinom i Zvezdanom Čađenovićem, posjetili su danas Prijestonicu Cetinje, gdje su imali radni sastanak sa predstavnicima Prijestonice, kao i predstavnicima Javnog komunalnog preduzeća Cetinje.
Posjeta Prijestonici organizovana je u okviru projekta “Jačanje upravljanja državnom pomoći“ (SAM), koji se realizuje posredstvom projektnog ciklusa IPA 2011, koji finansira Evropska komisija, a kofinansira i implementira Njemačko Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ).

Načelnica Odjeljenja za državnu pomoć, Šefika Kurtagić, istakla je značaj efikasnog upravljanja državnom pomoći, kao i njene pravne harmonizacije, naročito u slučaju usluga od opšteg ekonomskog interesa, odnosno obaveza pružanja javnih usluga, kako na centralnom tako i na lokalnom nivou.
Predstavnici Prijestonice izrazili su zadovoljstvo što će učestvovati u “SAM” projektu i time doprinijeti implementaciji važnih mjera.
GIZ ekspert Zvezdan Čađenović informisao je predstavnike Prijestonice o cilju projekta, nakon čega je, vođa projekta “SAM” Daiga Lagzdina, predočila glavne zaključke iz analize dosadašnje usklađenosti sa EU pravilima, u ovoj oblasti i dala sugestije u cilju unapređenja kvaliteta iste.
Saradnja sa Prijestonicom biće nastavljena, u cilju ostvarenja glavne težnje ovog projekta, obezbjeđenja potpune harmonizacije sistema državne pomoći u Crnoj Gori sa pravnim tekovinama EU.

Skip to content