Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji sa fakultetom za državne i evropske studije iz Podgorice

  • Home
  • Vijesti
  • Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji sa fakultetom za državne i evropske studije iz Podgorice

U Podgorici je dana 09.05.2019. potpisan Memorandum o saradnji sa fakultetom za državne i evropske studije iz Podgorice.

Navedenim sporazumom se utvrđuje predmet i oblast međusobne saradnje u dijelu edukativne, naučne, istraživačke i projektne djelatnosti.

Potpisnici su takođe dogovorili učešće profesora sa fakulteta za Državne i evropske studije u  oblasti upravnih postupaka, službeničkih sistema retorike, pravne nomotehnike, informatike i ECDL programa, policijskog prava i ovlašćenja, prekršajnog prava, inspekcijskog nadzora i drugih oblasti iz djelokruga rada Fakulteta.

Izmedju ostalog učešće profesora fakuleteta u analizi za utvrđivanje principa ekonomske prednosti korisnika državne pomoći i analiziranju uslova konkurencije na tržištu i tržištima pojedinih privrednih sektora, utvrđivanja metoda istraživanja konkurencije, kao i izrade sektorskih analiza u određenoj privrednoj grani.

U narednom periodu biće potpisan sporazum sa Konkurencijskim vijećem BiH kao i uspostavljanja „Upravnog partnerstva“ između njemačkog Saveznog zavoda za kartele i Agencije za zaštitu konkurencije Crne Gore.

Skip to content