Crna Gora napreduje u oblasti konkurencije i unutrašnjeg tržišta

  • Home
  • Vijesti
  • Crna Gora napreduje u oblasti konkurencije i unutrašnjeg tržišta

Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović i VD direktora Nebojša Jovović bili su dio delegacije Crne Gore na sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije.

Crna Gora je napredovala u oblasti konkurencije i unutrašnjeg tržišta i u narednom periodu je važno osigurati primjenu usvojenih zakonskih rješenja, poručeno je na trinaestom sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije.

Predstavnici crnogorskih institucija su predstavili rezultate ostvarene u oblastima prava osnivanja preduzeća i pružanja usluga, kretanja kapitala, javnih nabavki, privrednog prava, prava intelektualne svojine, konkurencije, finansijskih usluga i zaštite potrošača i zdravlja.

Šef Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije, Majkl Miler je podržao opredijeljenost nove Vlade ka evropskim integracijama i istakao dosadašnju dobru saradnju sa crnogorskim kolegama.

 

Skip to content