Dragocjena Hrvatska podrška u oblasti konkurencije

  • Home
  • Vijesti
  • Dragocjena Hrvatska podrška u oblasti konkurencije

U okviru dobre saradnje između nadležnih institucija za oblast konkurencije, Agencija za zaštitu tržišnog natjecaja Hrvatske organizovala je obuku za službenike Agencije za zaštitu konkurencije (AZK). Obuka je bila posvećena jačanju administrativnih kapaciteta u oblasti IT tehnologije sa posebnom fokusom na nenajavljene uvide. Obuku je uspješno završio samostalni savjetnik I u Agenciji za zaštitu konkurencije Radovan Krstajić.

Hrvatske kolege su upoznale Krstajića sa procedurama koje se sprovode prilikom nenajavljenih uvida i sa IT alatima koji se koriste u ovim situacijama. Pored toga, dodatno su informisale o digitalnoj sigurnosti mrežne infrastrukture, cyber bezbjednosti i ključnim rješenjima za nesmetan rad uslijed poslednjih cyber napada koji su zadesili Crnu Goru.

U skladu sa jednom od ključnih preporuka iz Izvještaja o Crnoj Gori za 2022. godinu, AZK ostaje posvećena uspostavljanju bilateralne saradnje sa partnerskim institucijama zemalja članica u cilju što uspješnijeg prenošenja znanja i iskustva iz EU prakse. Ovakve i slične obuke su od posebnog značaja za službenike AZK-a jer će značajno olakšati tranziciju ka punopravnom članstvu u EU.

U narednom periodu biće definisani dalji koraci ka dodatnom unaprijeđenju saradnje između dvije Agencije.

Skip to content