Pravni fakultet važan partner na planu jačanja administrativnih kapaciteta Agencije

  • Home
  • Vijesti
  • Pravni fakultet važan partner na planu jačanja administrativnih kapaciteta Agencije

U utorak 21. marta predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović sastao se sa dekanicom Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Anetom Spaić. Sastanku su prisustvovali prodekan za razvoj i finansije dr Dražen Cerović i službenik Agencije zadužen za međunarodnu saradnju Luka Dedić. Na sastanku je razgovarano o potencijalnim modalitetima saradnje između Agencije i Pravnog fakulteta na partnerskoj osnovi.

Predsjednik Savjeta Agencije i šef Pregovaračke radne grupe za poglavlje 8 – Dragan Damjanović istakao je da je Pravni fakultet, uz Ekonomski, predstavlja ključnu kadrovsku bazu za izgradnju administrativnih kapaciteta Agencije, što čini jedan od glavnih zahtjeva Evropske komisije. Smatra da bi bilo korisno organizovati za studente Pravnog fakulteta ciklična predavanja na kojima bismo zainteresovanu univerzitetsku javnost upoznali sa aktivnostima Agencije, njenim nadležnostima i zakonodavnim okvirom u kojem se kreće Agencija. Apostrofirao je da je Agencija zainteresovana da u narednom periodu pruži priliku talentovanim mladim ljudima da svoju pravničku karijeru grade unutar sistema Agencije.

Dekanica Aneta Spaić je istakla da raduje incijativa o uvezivanju između Pravnog fakulteta i institucije nadležne za poslove konkurencije uz iskreno uvjerenje da ih kvalitet obrazovanja koji studenti stiču na ovoj obrazovnoj instituciji profiliše da obavljaju složene poslove iz nadležnosti Agencije.

Prodekan za razvoj i finansije Dražen Cerović je istakao da je u planu izrada udžbenika koji će obraditi oblast konkurencije kroz prizmu crnogorskog iskustva, prilagođena za studente koji prate ovaj predmet na master studijama. Dodao je da je praktično iskustvo predstavnika Agencije poželjan dodatak teorijskom pristupu sa aspekta obrazovnih nadležnosti Pravnog fakulteta.

Dogovoreno je potpisivanje Memoranduma o saradnji između institucija. U toku su konsultacije oko usaglašavanja teksta Memoranduma.

 

Skip to content