Saopštenje

Agencija za zaštitu konkurencije je pokrenula procedure sa aspekta svojih nadležnosti u vezi sa utvrđivanjem usklađenosti potencijalne državne pomoći dodijeljene privrednom subjektu MYEXIT ADVENTURE Društvo sa ograničenom odgovornošću Novi Sad od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva ekonomskog razvoja (čiji je pravni sljedbenik Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma), Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Opštine Budva i Turističke organizacije Opštine Budva, sa Zakonom o kontroli državne pomoći (“Sl. list CG”, br. 12/18).

Naime, Agenciji se u oktobru 2022. godine obratila Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sa zahtjevom za mišljenje i kontrolu, kojim je ukazano da postoje razlozi koji izazivaju sumnju da je odobrena nezakonita ili neusklađena državna pomoć u odnosu na okolnosti podrške „Sea Dance“ festivalu. Agencija je postupajući u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i dužnostima, preduzela radnje u cilju ispitivanja postojanja osnovane sumnje da li je u konkretnom slučaju dodijeljena državna pomoć.

Nakon toga, u aprilu ove godine pokrenut je postupak utvrđivanja usklađenosti potencijalne državne pomoći dodijeljene ovom društvu za organizaciju Sea Dance festivala. S tim u vezi, kako je postupak u toku, Agencija u ovom momentu ne može davati detaljnije informacije, niti prejudicirati ishod postupka. Molimo sve zainteresovane strane za strpljenje do okončanja postupka.

Agencija će blagovremeno obavijestiti zainteresovanu javnost o svim potrebnim detaljima nakon donošenja odluke.

Skip to content