Održana sjednica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija

  • Home
  • Vijesti
  • Održana sjednica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija

U prostorijama Ministarstva evropskih poslova danas je održana sjednica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija. Na sjednici su predstavljeni operativni zaključci sastanka s predstavnicima Evropske komisije na temu završnih mjerila u poglavlju 8, održanog 22. IX 2023, s posebnim osvrtom na zaključak o potrebi izrade Akcionog plana za ispunjenje završnih mjerila u predmetnom poglavlju. Dodatno, učesnici su informisani da je u toku izrada izmjena i dopuna Zakona o zaštiti konkurencije.

Takođe, istaknuta je pojačana medijska prisutnost službenika Agencije za zaštitu konkurencije u proteklom periodu, koja doprinosi većoj vidljivosti rada institucije i višem stepenu informisanosti građana o trenutno aktuelnim slučajevima iz oblasti zaštite konkurencije i kontrole državne pomoći. Uz navedeno, razgovarano je i o saradnji s Pravnim i Ekonomskim fakultetom državnog univerziteta, koja se može sprovesti kroz organizaciju okruglih stolova i debata o temama iz navedenih oblasti sa studentima, kao i putem stažiranja studenata u Agenciji za zaštitu konkurencije.

Sjednici je predsjedavao šef Radne grupe za poglavlje 8, predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović.

Skip to content