Direktor Agencije za zaštitu konkurencije učestvovao na sastanku šefova pregovaračkih radnih grupa sa predsjednikom Crne Gore

  • Home
  • Vijesti
  • Direktor Agencije za zaštitu konkurencije učestvovao na sastanku šefova pregovaračkih radnih grupa sa predsjednikom Crne Gore

U Vili „Gorica“ je u utorak, 17. oktobra 2023, održan sastanak predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, sa šefovima i ostalim predstavnicima pregovaračkih radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za konkretne oblasti pravne tekovine Unije.

Direktor Agencije za zaštitu konkurencije, dr Nebojša Jovović, prisutnima je predstavio kratak pregled trenutnog stanja pregovora u oblastima obuhvaćenim pregovaračkim poglavljem 8 – Konkurencija, kao i planove za predstojeći period, koji bi trebalo da dovedu do što skorijeg ispunjenja završnih mjerila u predmetnom poglavlju.

Na sastanku je zaključeno kako je potrebna politička volja i odlučnost da se proces evropske integracije dodatno ubrza, te da je ovaj proces zajednički zadatak koji zahtijeva povezanost i saradnju svih grana vlasti i institucija i da se samo na takav način mogu postići željeni rezultati.

Skip to content