Imenovan vršilac dužnosti zamjenika direktora

  • Home
  • Vijesti
  • Imenovan vršilac dužnosti zamjenika direktora

Savjet Agencije za zaštitu konkurencije je na sjednici od utorka 31. oktobra 2023. godine, imenovao Enisa Huremovića za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za zaštitu konkurencije na period do šest mjeseci. U dosadašnjem radu Agencija nije birala zamjenika direktora, pa se ovim imenovanjem obezbjeđuje dodatna posvećenost svim komplikovanim predmetima u nadležnosti Agencije, što je od ključnog značaja za ispunjenje zahtjeva Evropske komisije na polju jačanja administrativnih kapaciteta ove institucije i ostalih zahtjeva definisanih završnim mjerilima u poglavlju 8 – Konkurencija.

Kao profesionalac, Huremović je svoju karijeru u državnoj upravi započeo 2015. godine u Poreskoj upravi, odnosno Centralnom registru privrednih subjekata. Tokom sedmogodišnjeg radnog angžmana u CRPS-u, pored redovnih radnih aktivnosti koji se odnose na proces registracije privrednih subjekata, sa posebnim interesovanjem se posvetio digitalizaciji procesa registracije u CRPS-u. Takođe, u kontekstu digitalizacije, bio je i odgovorno lice upravljanja novim Registrom stvarnih vlasnika. Od 2022. godine, zaposlen je u Agenciji za zaštitu konkurencije, gdje je radio na nasloženijim poslovima u Sektoru za kontrolu državne pomoći. U navedenom Sektoru je sticao iskustva i znanja  primjenom odredbi Zakona o kontroli državne pomoći i evropskih direktiva. Tokom radnog angažmana sticao je znanja iz oblasti državne pomoći na mnogobrojim seminarima, obukama i projektima. u prethodnom periodu je u svojim radnim angažmanom, u saradnji sa međunarodnim ekspertima, učestvovao u procesu donošenja odluka na izuzetno složenim predmetima u Odsjeku za prethodnu kontrolu državne pomoći.

U svojoj viziji daljeg razvoja Agencije, sa aspekta nadležnosti zamjenika, posebnu pažnju će posvetiti daljem jačanju, razvoju i unaprijeđenju administrativnih kapaciteta uz rješavanje ključnih predmeta koji se nalaze u fokusu interesovanja partnera iz Evropske komisije. Imenovanje će doprinijeti i daljem jačanju kapaciteta menadžmenta Agencije koji je ključan za kreiranje sveobuhvatnog okvira relevantnog da odogovori na zahtjevne izazove iz svakodnevnog rada u razumnom roku.

Skip to content