Održan prvi okrugli sto o novom zakonskom rješenju u oblasti konkurencije na Pravnom fakultetu

  • Home
  • Vijesti
  • Održan prvi okrugli sto o novom zakonskom rješenju u oblasti konkurencije na Pravnom fakultetu

Danas je na Pravnom fakultetu u Podgorici organizovan okrugli sto pod nazivom „Novi Zakon o zaštiti konkurencije: Osnova za dinamičnije, sigurnije i konkurentnije tržište“, u zajedničkoj organizaciji Agencije za zaštitu konkurencije i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Događaj je pozdravnim govorom otvorila dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Aneta Spaić  poslije čega je v.d. zamjenika direktora Agencije za zaštitu konkurencije, mr Enis Huremović, održao uvodno izlaganje na temu „Efikasna konkurencija – prednosti i izazovi konkurentnog tržišta“.

Uslijedio je panel „Novi Zakon o zaštiti konkurencije: Osnova za dinamičnije, sigurnije i konkurentnije tržište“, gdje su učestvovali direktor Agencije za zaštitu konkurencije, dr Nebojša Jovović, zamjenica predsjednice Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske, mr.scBranimira Kovačević, kao i advokat mr Vuk Leković („Gecić Law“ – Beograd, Republika Srbija). Moderator panela bio je načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i informisanje javnosti, Luka Dedić.

Događaju, koji je bio otvoren za javnost, prisustvovala je brojna zainteresovana publika, koja je, kroz aktivnu diskusiju s panelistima, imala priliku dobiti dodatne detalje u vezi izrade novog krovnog zakona u oblasti zaštite konkurencije. Uspješnom organizacijom ovog okruglog stola je još jednom potvrđen značaj saradnje nadležnih državnih institucija i akademske zajednice u zajedničkom kreiranju rješenja koja će pomoći da se životni standard građana Crne Gore što je moguće ranije približi onom stanovnika zemalja članica Evropske unije.

Skip to content